open-hartDeze week waren er een paar mensen die me vertelden dat ze de oefening uit mijn blog over positiviteitsresonantie met plezier hadden toegepast.  Leuk om te merken dat ik door te schrijven over het onderzoek van Barbara Fredrickson anderen heb aangestoken. Voor mij waren de momenten dat ze dit met me deelden weer momenten van positiviteitsresonantie.

Vanmorgen was ik in de sportschool. Ik sport sinds een paar jaar op die plek en verschillende gezichten kom ik daar telkens weer tegen. Ik genoot vanmorgen extra van de paar momenten dat een bekend gezicht me met een lach goedemorgen wenste. Ik werd er prettig opgewekt van.

Ik merkte hoe een schoonmaker bezig was met de letters op de muur zorgvuldig van stof te ontdoen en ik kon niet laten er iets van te zeggen. Prettig dat iemand dat soort plekken schoonmaakt! Hij bleek al jaren schoon te maken. Het werd me duidelijk dat hij plekjes reinigde waarvan het bij andere schoonmakers niet eens bij ze opkwam dat er vuil zou kunnen zitten. Hij kreeg kleine pretrimpeltjes rond zijn ogen terwijl hij het erover had.

Welke momenten van positiviteitsresonantie vallen jou op vandaag?

Je kunt je oefenen in het versterken van positiviteit in jezelf via mijn online meditatieprogramma ‘Transformeren vanuit je Hart’. De eerste module: Ruimte creëren bij Frustratie.

 

 

2 Comments
  1. ik merkte gisteren hoe eenvoudig het is om iets vriendelijks te zeggen tegen een ander terwijl ik met mijn dochter door de winkelstraat van Bussum liep. En hoe goed het mij dan doet als die ander iets vriendelijk terugzegt of reageert met een glimlach. Zulke kleine gebaren met een heerlijk effect…
    En helemaal gratis, haha!

    • Vandaag had ik een coachingsgesprek met een cliënt die aan het reïntegreren is. Hij maakte zich zorgen dat hij terug zou vallen. We hebben een lijst gemaakt van dingen die hij al doet om zijn herstelvermogen te vergroten. Met elk punt klaarde hij meer op en daar kon ik weer zo van genieten. Het zijn kleine dingen die het verschil maken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.