Supervisie voor coaches

Wat is supervisie dan?

Supervisie is een waardevolle manier om je te ontwikkelen als coach. Het is een derde niveau toegevoegd aan de twee niveaus van coach en coachee. Het gaat over ondersteuning voor je welzijn, je ontwikkeling als coach en hoe je professionele en ethische normen kunt waarborgen.

Sinds mei 2022 volg ik een tweejarige opleiding tot Supervisor van coaches ‘The NOBCO Coaching Supervision Programme van Tom Battye Coaching’. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons vak. 

Zoek jij als coach een supervisor voor een supervisietraject van 10 sessies? Neem contact met me op.  Bel me 06 – 52 44 1314 of stuur een mailtje: annemieke@rozemondcoaching.nl. Dan bekijken we wat ik voor je kan betekenen.

Hoe geef ik supervisie

  • Jezelf als professional.
  • Je relatie met je coachee.
  • De interventies die je inzet.
  • De coachee.
  • De context.
  • Je bijdrage aan vak ontwikkeling.

Mijn specialiteiten als coach zijn hoogsensitiviteit, persoonlijke spiritualiteit en het keren van stress.

Mocht je als coach hoogsensitief zijn, werken met hsp-coachees, nieuwsgierig zijn naar spiritualiteit en/of het thema roofbouw belangrijk vinden, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Als supervisor bied ik het volgende:

1.      Ik ben opgeleid en getraind in het geven van supervisie.

2.      Ik bouw met de groep aan een veilige en betrokken sfeer.

3.      Ik breng mijn ervaring in als facilitator van groepen. Ik breng zelf geen supervisievragen in. 

4.      Ik breng werkmethodieken in vanuit mijn meer dan dertig jaar ervaring met intervisie- en supervisiegroepen. 

5.      Als ervaren coach kan ik het coachen modelleren. Of één op één supervisie geven in de groep. 

6.      Ik kan reflectievermogen en kwetsbaarheid modelleren, vanuit acceptatie van authentieke en ongemakkelijke gevoelens.

7.      Ik werk vanuit een waarderende benadering en nodig de groepsleden uit dit over te nemen.

8.      Ik deel mijn kennis en ervaring op een selectieve manier en ik nodig de groepsleden uit hun ervaring te delen.

9.      Ik help de groep om te contracteren, het groepsproces te bespreken en te evalueren.

10.   Ik help de groepsleden om leiderschapsrollen te begrijpen en te ontwikkelen zodat ze steeds meer zelfstandig kunnen werken als groep.

Nu ik nog in opleiding ben kun je als NOBCO-coach bij mij supervisie volgen tegen sterk gereduceerd tarief vanaf € 67 ex btw per uur.

Omdat ik CRKBO register docent ben, kan ik bij beroepsopleidingen btw vrij factureren. Overleg met me als je btw vrije facturen wilt. 

Het Coachhuis in Hilversum en in Utrecht (Catharijnesingel, vlakbij Utrecht CS). Of via videocoaching.
Zie mijn contactpagina voor meer informatie.

Ook zonder live contact is coaching op hoog niveau mogelijk. Videocoaching werkt geweldig. Het valt mij en de coachees die ik begeleid erg mee. Je bent er in tien minuten aan gewend. Het voordeel is dat je geen reistijd hebt, dat je je poes op schoot kan nemen tijdens het coachen (nee, ik heb geen poes), dat je gefocust bent op het gesprek en dat je vaak minder tijd nodig hebt.

Er zijn ook nadelen. Je huisgenoten kunnen zomaar binnenvallen en je storen. Je zit wéér op een scherm te turen. Je wordt er eerder moe van.

Daar is iets aan te doen.

Ik werk veel met meditatieve oefeningen met muziek. Daar begin ik mee. Of halverwege doe ik een ontstressoefening met je. Je brein komt tot rust zodat je meer ruimte hebt voor een diepgaand leerproces. Ook kun je dan langer je concentratie vasthouden. Dit maakt het makkelijker om langer achter het beeldscherm te spreken met elkaar. Om je brein optimaal in te zetten. Zonder roofbouw.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat videocoaching net zulke mooie resultaten geeft als live coaching.

Ik werk op een manier die AVG proof is en ga dus verantwoord om met je persoonlijke gegevens en privacy (hier mijn privacyreglement).

Hier vind je de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op mijn dienstverlening. 

Als senior coach en supervisor ben ik bij de NOBCO aangesloten en houd ik me aan de Internationale Ethische Code.

Ik ben op zoek naar HSP coaches die willen aansluiten bij een bestaande supervisiegroep die ik begeleid. Er is plek voor twee nieuwe HSP coaches met 2-6 jaar ervaring in het coachvak . De groep ontvangt 7 keer supervisie gedurende 3,5 uur en zal daarna doorgaan als intervisiegroep. Op 26 oktober 2023 houden we de vierde bijeenkomst in Den Bosch. Tijden half tien tot 1 uur. De vijfde bijeenkomst op 7 december is online.

De kosten voor deelname zijn laag omdat ik nog in opleiding ben tot supervisor.

Bel of mail me. 

Supervisie voor coaches

Vindt ruimte voor reflectie op je ontwikkeling.

Ontwikkel je verder als coach

Supervisie is een middel om meer licht te werpen op de hoeken en kamers waar je in de waan van de dag geen aandacht aan besteedt. Het stimuleert je vermogen tot reflecteren zodat je meer en meer in het moment van je werk kunt reflecteren op wat er gebeurt in de relatie, op de persoon van de coachee, op wat je zelf als coach ervaart, op wat je aan het doen bent en op de keuzes die je maakt om iets niet te doen.

Als supervisor maak ik bewuste en transparante keuzes in hoe ik met jou, de coach, in gesprek ga. Ik heb de intentie om voor jou een veilige en inspirerende sparringpartner te zijn. Ik bouw een holding space met je. Ik heb de intentie om je denken over je werk te stimuleren. Als je supervisor zet ik mijn jarenlange ervaring als coach in. En houd ik een focus van het keren van roofbouw, zowel op jezelf, op de mensen die je coacht, als op de planeet.

Voor mijn opleiding is het nodig dat ik ‘vlieguren’ maak als supervisor. Ik zoek daarvoor coaches die supervisie willen op hun werk. Individueel of in groepsverband. 

Dit zeggen mijn klanten

Toe aan een volgende stap?

Neem contact met me op en we bespreken wat voor jou het juiste pad is.