Motivatiekompas

Vraag je je af hoe je het volhoudt tot je pensioen?

Neem nu de tijd om je MotivatieKompas® op te stellen. Dat kan in 1 dag. 

Dit helpt je om een loopbaan te vinden die je werkelijk past. Draag bij vanuit je natuurlijke motivatie zodat je met voldoening en plezier je werk doet.

Wil je een afspraak voor een kennismakingsgesprek? Neem contact met me op.  Bel me 06 – 52 44 1314 of stuur een mailtje: annemieke@rozemondcoaching.nl. Dan bekijken we wat ik voor je kan betekenen.

Dit is hoe ik je coach

Een crisis, zoals een burn-out, kan je motiveren om voortaan vanuit je natuurlijke motivatie en morele ambitie bij te dragen. Als je je morele ambitie inzet vanuit je MotivatieKompas®, dan loop je er niet op leeg, maar geeft je werk je voldoening.

 • Als je moet of wil solliciteren naar een passender baan binnen of buiten je organisatie.
 • Als Loopbaan CheckUp.
 • Om je huidige werk passend te maken zodat je er plezier uit haalt (Jobcrafting). 
 • Bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan.
 • Als je een nieuwe taak, project of verantwoordelijkheid toegewezen krijgt.
 • Als je een promotie of andere functie overweegt.
 • Als de afdeling waar je werkt wordt gereorganiseerd en er een nieuwe rolverdeling komt, zodat je weet welke rol jou past.
 • Als je werk je uitput en je wilt zoeken naar werk dat je energie geeft.
 • is iets wat het hele leven blijft gelden.
 • is onweerstaanbaar in die zin dat iemand de neiging zal blijven houden om vanuit zijn natuurlijke motivatie zijn werk in te vullen.
 • is onverzadigbaar, wat betekent dat iemand steeds weer volgens zijn motivatiepatroon voldoening zal proberen te vinden in het leven.
 • maakt iemands gedrag begrijpelijk.
 • geeft een kader en richting waarbinnen iemand zich in de diepte kan ontwikkelen.
 • 4-6 uur huiswerk voorafgaand aan het eerste gesprek.
 • Drie gesprekken van anderhalf uur. Eventueel online. 
 • Analyse voor een persoonlijk profiel dat het hele leven geldig is: Het MotivatieKompas.
 • Tips hoe het profiel toe te passen in je loopbaan zodat je werkelijk gaat floreren.

Een pinguïn heeft het niet naar zijn zin in de woestijn. Een appelboom zal geen peren geven. Zo kun je van een mens niet verwachten dat hij floreert op een plek die niet past bij zijn aard. 

In dit traject ga je nog verder. Ik begeleid je in  extra gesprekken om een concrete volgende loopbaanstap te zetten binnen of buiten de organisatie. Met mijn hulp ga je hinderlijke overtuigingen, belemmerende patronen en stress oplossen. Indien nodig help ik je in het voorbereiden van oriënterende gesprekken en train ik je in het voeren van sollicitatiegesprekken.

Je komt in één dag tot je MotivatieKompas® zodat je snel kan zoeken naar passend werk.

Of je gaat jobcraften. Dat laatste betekent dat je je huidige werk in overleg met je werkgever aanpast aan jouw natuurlijke motivatie. 

Het Coachhuis in Hilversum en in Utrecht (Catharijnesingel, vlakbij Utrecht CS). Of via videocoaching.
Zie mijn contactpagina voor meer informatie.

Ook zonder live contact is coaching op hoog niveau mogelijk. Het valt mij en de coachees die ik begeleid erg mee. Je bent er in tien minuten aan gewend. Het voordeel is dat je geen reistijd hebt, dat je je poes op schoot kan nemen tijdens het coachen (nee, ik heb geen poes), dat je gefocust bent op het gesprek en dat je vaak minder tijd nodig hebt.

Er zijn ook nadelen. Je huisgenoten kunnen zomaar binnenvallen en je storen. Je zit wéér op een scherm te turen. Je wordt er eerder moe van.

Daar is iets aan te doen.

Ik werk veel met meditatieve oefeningen. Daar begin ik mee. Of halverwege doe ik een ontstressoefening met je. Je brein komt tot rust zodat je meer ruimte hebt voor een diepgaand leerproces. Ook kun je dan langer je concentratie vasthouden. Dit maakt het makkelijker om langer achter het beeldscherm te spreken met elkaar. Om je brein optimaal in te zetten. Zonder roofbouw.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat videocoaching net zulke mooie resultaten geeft als live coaching.

Van de meer dan 50.000 coaches in Nederland zijn er slechts  6.000 erkend door de diverse beroepsverenigingen.

Met mij krijg je een coach die:

 • in Nederland (NOBCO) en in Europa (EMCC) gecertificeerd is als senior practitioner coach
 • een achtergrond heeft als sociaal psycholoog
 • meer dan 25 jaar ervaring meebrengt
 • elk jaar opleiding en bijscholing volgt.

Ik breng offerte uit aan je werkgever en vraag per uur € 175 exclusief btw.

Voor particulieren vraag ik per uur € 175 inclusief btw. 

MotivatieKompas® basic met drie gesprekken  met als resultaat een profiel dat je hele leven geldig is: € 1.400,- ex btw voor werkgevers, incl btw voor particulieren. 

Het MotivatieKompas® basic kun je uitbreiden met meer gesprekken naar een compleet loopbaantraject. 

Momenteel heb ik plek voor nieuwe coachees.

Je kunt een afspraak met me maken voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking.

Ik ben bij de NOBCO aangesloten als senior coach. Ik houd me aan de Internationale Ethische Code. Het klachtenrgelement van de NOBCO kun je hier vinden.

Ik heb de intentie me feedbackgevoelig op te stellen. Tijdens de gesprekken zijn er geregeld momenten voor evaluatie en feedback.

Ik werk op een manier die AVG proof is en ga dus verantwoord om met je persoonlijke gegevens en privacy (hier mijn privacyverklaring).

Hier vind je de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op mijn dienstverlening. 

Ik werk samen met Motivation Leaders. Ik ben gecertificeerd tot Motivatiespecialist®.

MotivatieKompas

Kloppen de rol en de omstandigheden waarin je werkt? Of voel je je een pinguïn in de woestijn?

Vervullen van je natuurlijke aanleg

Morele ambitie alleen is niet voldoende, je moet ook weten hoe je deze effectief inzet. Dit blijkt wel bij een coachee die vastliep in haar werk. Ze is bevlogen om in haar organisatie bij te dragen aan duurzaamheid. Om impact te maken lijkt een rol als leidinggevende de enige optie, maar dit vooruitzicht geeft haar weinig energie.

Na een hersteltraject maakt ze een MotivatieKompas®. In bijna al haar verhalen heeft ze de rol van realisator van projecten. Haar drijfveren blijken ‘Sleutelfiguur’ en ‘Mogelijkheden ontdekken en realiseren’.

Het kost haar even moeite om haar oude ambitie los te laten.

Na afloop van het traject zegt me dat ze blij is dat een leidinggevende rol haar bespaard is gebleven. Ze focust zich nu op projecten, droomt groots en realiseert grote impact.

Motivatie is de kern van succes in werk

Wanneer  je als professional voor iets gemotiveerd bent, wil je je er graag voor blijven inzetten. Doe je werk, dat je van nature met plezier doet, dan behaal je makkelijk goede resultaten.

Mijn vader had van jongs af aan veel interesse in rechten. Hij is 40 jaar lang een succesvol advocaat geweest. Hij zei vaak dat hij zoveel plezier in zijn werk had. Hij genoot er zichtbaar van. 

Sommige mensen weten van jongs af aan wat ze later willen. Anderen hebben geen idee. Ze hebben geen goed beeld van wat hen werkelijk energie geeft.

Gelukkig is het mogelijk om individuele motivatie te analyseren. Het resultaat van de analyse is een MotivatieKompas®. Je ontvangt een profiel wat een  blauwdruk is van je natuurlijke begaafdheid. Met dit MotivatieKompas® in de hand kun je het werk afstemmen op dat wat  je werkelijk voldoening geeft. Dé manier om te floreren in je werk!

Meer dan een test

De analyse bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken. Je krijgt de kans om activiteiten te beschrijven waarin je werkelijk voldoening en plezier had. Je ervaringen uit het verleden vormen een goede voorspeller voor de toekomst.

Omdat je tijdens het vertellen van je verhalen goed contact maakt met de gevoelens die bij deze ervaringen horen, stel je je er onbewust op in om meer van deze ervaringen te creëren: Wat je aandacht geeft groeit.

Deze narratieve methode werkt grondiger dan een test. Het MotivatieKompas® gaat meer in op de aspecten plezier en voldoening dan een talenten- of competentieanalyse.

Dit zeggen mijn klanten

Toe aan een volgende stap?

Neem contact met me op en we bespreken wat voor jou het juiste pad is.