HSP-coaching

Meer kans op stress, meer kans op groei.

Als hoogsensitief mens heb je grotere kans om stressklachten te ontwikkelen en burn-out te raken. Gelukkig kun je veel profijt hebben van passende begeleiding naar herstel. Meer dan een niet-HSP of neurotypisch mens.  

Het helpt als je als HSP werk hebt dat je echt past. Dat je omstandigheden regelt en een rol inneemt waardoor je op je plek valt: Niet langer een pinguïn die ploetert in de woestijn, maar eentje die floreert op Antartica.

Wil je een afspraak voor een kennismakingsgesprek? Bel me 06 – 52 44 1314 of stuur een mailtje: annemieke@rozemondcoaching.nl.

Dit is hoe ik coach

Veel hooggevoelige personen vinden hun hooggevoeligheid een last. Je kunt het ontwikkelen tot een zachte kracht. 

 • Ben ik nou hoogsensitief of niet?
 • Hoe ontwikkel ik meer zelfzorg? Mijn aandacht gaat vooral uit naar anderen.
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken?
 • Hoe ontwikkel ik meer vertrouwen en hoe ga ik om met onzekerheid?
 • Ik wil meer zelfkennis ontwikkelen.
 • Hoe kom ik meer uit mijn hoofd en meer in mijn hart?
 • Hoe ontwikkel ik mijn persoonlijke spiritualiteit?
 • Door een HSP-analyse met je te doen ontwikkeld door Esther Bergsma, Sociaal wetenschappelijk onderzoeker, auteur van vele boeken over HSP, Opleider tot HSP-coach. Ik ben door haar gecertificeerd als HSP coach.
 • Door begeleiding die gericht is op HSP (Hoogsensitieve Personen), met meditatieve oefeningen, ruimte voor reflectie, methodieken die aansluiten bij je hooggevoeligheid zoals focussen op gevoel en kerntransformatie.
 • Via Chronische Stress Reversal, de goed onderbouwde aanpak van CSR Centrum.
 • Via het MotivatieKompas®.

Tijdens een gesprek van 2 uur lopen we een vragenlijst door. Ik vraag door op vragen die je al of niet aankruist. Ik geef je, op basis van je antwoorden en reflecties, inzicht in hoe jouw unieke blauwdruk als HSP in elkaar zit. Zo ontwikkelt zich een gesprek over jouw hooggevoeligheid boordevol inzichten in jezelf.

Als je wilt voeren we een tweede gesprek om met die inzichten jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing te ontwikkelen. Dit kan je helpen je leven zo in te richten dat je minder last hebt van de nadelen van je HSP-zijn en er tegelijkertijd meer profijt uit haalt.

Als je ervoor voelt om nog diepgaander te werken aan jezelf, kun je kiezen voor een serie coachgesprekken waarin je die de transitie maakt naar een leven vanuit voldoening in plaats vanuit stress.

Het Coachhuis in Hilversum en in Utrecht (Catharijnesingel, vlakbij Utrecht CS). Of via videocoaching.
Zie mijn contactpagina voor meer informatie.

Ook zonder live contact is coaching op hoog niveau mogelijk. Het valt mij en de coachees die ik begeleid erg mee. Je bent er in tien minuten aan gewend. Het voordeel is dat je geen reistijd hebt, dat je je poes op schoot kan nemen tijdens het coachen (nee, ik heb geen poes), dat je gefocust bent op het gesprek en dat je vaak minder tijd nodig hebt.

Er zijn ook nadelen. Je huisgenoten kunnen zomaar binnenvallen en je storen. Je zit wéér op een scherm te turen. Je wordt er eerder moe van.

Daar is iets aan te doen.

Ik werk veel met meditatieve oefeningen. Daar begin ik mee. Of halverwege doe ik een ontstressoefening met je. Je brein komt tot rust zodat je meer ruimte hebt voor een diepgaand leerproces. Ook kun je dan langer je concentratie vasthouden. Dit maakt het makkelijker om langer achter het beeldscherm te spreken met elkaar. Om je brein optimaal in te zetten. Zonder roofbouw.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat videocoaching net zulke mooie resultaten geeft als live coaching.

Als aanvulling op de videogesprekken werk ik met een online beveiligd logboek. Ook deel ik artikelen, boeken en meditatieopnames op mp3. 

Van de meer dan 60.000 coaches in Nederland zijn er slechts  6.000 erkend door de diverse beroepsverenigingen.

Met mij krijg je een coach die:

 • in Nederland (NOBCO) en in Europa (EMCC) gecertificeerd is als senior practitioner coach
 • een achtergrond heeft als sociaal psycholoog
 • meer dan 25 jaar ervaring meebrengt
 • elk jaar opleiding en bijscholing volgt.

Ik breng offerte uit aan je werkgever en vraag per uur € 167 exclusief btw.

Voor particulieren € 167  inclusief btw.  

Je kunt een afspraak met me maken voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking.

Ik ben bij de NOBCO aangesloten als senior coach. Ik houd me aan de Internationale Ethische Code. Het klachtenregelement van de NOBCO kun je hier vinden.

Ik heb de intentie me feedbackgevoelig op te stellen. Tijdens de gesprekken zijn er geregeld momenten voor evaluatie en feedback.

Hier vind je de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op mijn dienstverlening. 

Ik werk op een manier die AVG proof is en ga dus verantwoord om met je persoonlijke gegevens en privacy (hier mijn privacyreglement).

HSP-coaching

HSP-analyse en meer.


Waarom bij mij HSP-coaching?

Eén op de twintig mensen (en dieren) is hoogsensitief. Als HSP heb je een enorme potentie tot een rijk leven waarin je veel kan betekenen voor anderen. 

Ik ben zelf hoogsensitief. Sinds mei 2022 ben ik opgeleid tot HSP-coach door Esther Bergsma.

Ik heb ervaren dat er geen standaard  oplossingen zijn, maar dat reflectie op jezelf je jouw unieke gebruiksaanwijzing kan opleveren. Ik heb vele methodieken in huis om resonantie met je te vinden zodat je werkelijk transformeert. Methodieken die gericht zijn op jou waarderend te benaderen, die je helpen om je gevoelens en emoties te verwoorden, die je helpen om je innerlijke wereld te verkennen en te versterken. Uiteindelijk ontwikkel je daarmee meer zelfacceptatie en zelfliefde. 

Ben je zelf coach?

Sinds mei 2022 ben ik in opleiding tot supervisor van coaches. Supervisie voor coaches wordt ook in Nederland steeds belangrijker om je te ontwikkelen in je vak. Speciaal voor hoogsensitieve coaches geldt voorlopig mijn aanbod voor € 50 ex btw, ex huur gespreksruimte.

Eén op de vijf mensen is hoogsensitief

Lees hier mijn blog voor meer informatie over hoogsensitiviteit.

Dit zeggen mijn klanten

Toe aan een volgende stap?

Neem contact met me op en we bespreken wat voor jou het juiste pad is.