28 January 2018  |
Light Body

Werk je vanuit een hyper of een high?

Hoe kan ik je uitleggen wat het ontwaken van je lichtlichaam je kan brengen?

Ik blader in mijn agenda en ineens weet ik waar ik over ga schrijven. Het komt als één geheel bij me binnen. Energetisch dan, niet alle woorden zijn er al, maar ik voel het binnen hand bereik. Het is een kwestie van de energie verwoorden. Ik ga het gelijk maar opschrijven.

Lekker bezig

Een coachee van me had het over ‘lekker in de flow bezig zijn’. Ja ja. Als ik hem vraag hoe hij slaapt als hij ‘lekker in de flow bezig is geweest’, hoe hij zich voelt als hij thuis komt en hoe hij zich de dag erna voelt, blijkt die zogenaamde flow hem uitgeput te hebben: Hij voelt zich doodop na afloop, komt moe thuis en gaat na het eten weer door achter de computer met zijn werk om die flow toch maar weer terug te vinden.

Ongelukkig genoeg lukt dat vaak. Daar betaalt hij ’s nachts de rekening voor. Hij slaapt wel goed in, maar als hij rond vier uur wakker wordt, kan hij niet meer slapen omdat zijn werk door zijn hoofd tolt. ‘Ja, maar het is zo’n interessant project, ik vind het werk zo leuk en er hangt zoveel vanaf!’. Typisch een voorbeeld van het ‘enthousiasme syndroom’. De flow waar ie in zit is er één van adrenaline, cortisol en doorgaan zonder je grenzen te respecteren. Dat  voelt goed omdat adrenaline en cortisol je een ‘high’ gevoel kunnen bezorgen. Bovendien dempen ze emoties, pijntjes en vermoeidheid. Ik vind het meer hyper dan high.

Inspiratie

Er is een duidelijk verschil tussen hyper en high. High zie ik als flow vanuit hoge energie, vanuit inspiratie en goed in je vel zitten. Als je in een flow zit vanuit hoge energie, dan gééft dat energie en zorgt het ervoor dat je, misschien wel moe, maar voldaan achter blijft. Het is een toestand waarbij je fysieke, emotionele en mentale lichaam in stroming zijn en vanuit die stroming voluit bijdragen aan wat je produceert. Om die flow hoog te houden is het belangrijk dat je stopt op het moment dat het momentum verdwenen is, vóór je vermoeidheid voelt.

Nu is mijn ervaring dat ik met de meditaties van de light Body een directe methode heb om mijn energie te verhogen en in stroming te brengen. Gevoelens komen en gaan zonder dat ik ze wil vasthouden. Gedachten krijgen een hogere kwaliteit en draaien niet in kringetjes rond. Het voelt helder, alsof ik surf of vlieg op energieën die me brengen wat ik nodig heb. Dat kan informatie zijn, een verhaal zoals nu, of inspiratie om te zingen. Het kan een antwoord op een vraag brengen, een mooie sfeer om een training in te geven, of een vrije ruimte om een coachee in te coachen.

Twintig jaar werk ik nu met deze energieën. Het geeft me een mogelijkheid om meesterschap te ervaren in het omgaan met verlangens, stress en emoties. Meesterschap in het ervaren van het leven als een flow van energie. High, niet hyper.

 

In twintig minuten geschreven, twee weken laten liggen, twintig minuten bewerkt.

 

 

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.