19 April 2018  |
Bewustzijn, Light Body, Mediteren, Persoonlijke ontwikkeling, Transformatie

Hard werken of energetisch werken

Ik hoor je vragen:

‘Wat is dat dan ‘Light Body’? Nooit van gehoord. Iets met meditatie? Och dat heb ik wel gedaan en

Het is niets voor mij.

Dat doe ik al.

Hoe kan een ziende een blinde uitleggen hoe het is om te zien? Hoe kan een vogel je laten weten hoe het is om te vliegen? Hoe kan een gestorvene zeggen hoe het is om voorbij de dood te zijn?

Ik ga proberen je een beschrijving te geven hoe ik light body ervaar. Met het risico dat je dan gaat verwachten dat het voor jou precies hetzelfde zal zijn. Dat hoeft niet. Ieder heeft zijn eigen innerlijke architectuur.

Leven in licht

Door met Light Body te spelen ontdek ik een hele nieuwe wereld in mezelf. Vaak voelt het als vliegen in een eindeloze ruimte. Een ruimte vol beweging, potentie, structuren, vormen, liefde en vrede. 

Soms doe ik mijn ogen dicht om de energieën te ervaren. Soms juist niet. Soms zit ik ervoor op mijn meditatiekussentje. Soms loop ik rond op station Utrecht en laat ik de energieën stromen, plezier hebbend in al die mensen die daar zijn.

Soms gaat mijn light body vanzelf tollen als ik luister naar een concert van het orkest van mijn man. Dan lijkt het of de uitvoerders reageren op mijn energie. Dat voelt heerlijk en geeft extase.

Soms wordt mijn light body geactiveerd of activeer ik die tijdens een diepgaand gesprek. Dan merk ik  een verschuiving in sfeer. Er ontstaat meer vanzelfsprekendheid in de interactie, meer verbondenheid en lichtheid.

Het heeft me geholpen om meer soepelheid te ontwikkelen in hoe ik mijn lijf ervaar. Meer stroming en sappigheid in hoe ik mijn emoties ervaar.

Als ik met een probleem worstel en dan mediteer met Light Body, verandert er iets, waardoor er meer lichtheid komt in het probleem, in mij of in allebei. 

Het effect van 26 jaar Light Body beoefening is dat ik minder drama in mijn leven ervaar, meer lichtvoetigheid.

Misschien heb je niks met meditatie. Of misschien denk je dat je het wel weet met meditatie. Dan doe je jezelf tekort.

Er is meer te ontdekken dan je voor mogelijk houdt. Je kunt leren de verschuivingen in en om jezelf heen als energie waar te nemen en erop te surfen. Het geeft je een mogelijkheid om te ontdekken wie je werkelijk bent, een expressie van Licht.

Zeker als je hooggevoelig bent biedt de Light Body een kans om die eigenschap verder te ontwikkelen. Je gaat meer details waarnemen. Lichamelijk, in je gevoelsleven en in het mystieke. 

Natuurlijk ervaar ik ook mèt light body problemen in mijn leven. Die zijn niet 100 % opgelost. Ik hoef alleen niet meer zo hard te werken. Ik kan energetisch werken. 

Anita Janssen, Light Body student: “Ik waardeer mezelf en anderen nu meer. Het leven is gewoon echt een stuk makkelijker geworden.”

Els Boon, directeur biodanzaschool Amsterdam en haptotherapeut: “Toen ik nog niet eens zo lang met de AYLB bezig was, reed ik, na een bijeenkomst, naar huis. In de auto realiseerde ik me dat ik geen oordelen had gehad over de mensen die er waren. En het was niet een kwestie van vinden dat ik niet mocht oordelen. Er waren eenvoudigweg geen oordelen naar boven gekomen.”

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.