Communication the brain and heart

Tussen twee vakanties in heb ik de tijd genomen om een artikel te herschrijven over de fysiologie van stress. Ik geef daarin antwoord op een aantal vragen: 

 • Waarom raken sommige mensen opgebrand in het werk?
 • Wat is de rol van stress daarin?
 • Zit burn-out nu tussen de oren of is het een fysiek probleem?


Je vindt daarin mijn visie op burn-out en stress zoals ik die de laatste jaren heb ontwikkeld en verfijnd. 

Lees hier verder:

Kennis-van-stressfysiologie-bij-burn-out

12 Comments
 1. Ik ben benieuwd wat jij erover te zeggen hebt.
  Tussen je oren zitten je hersens dus lijkt mij ook fysiek 😉

  Ik ga gauw verder lezen.
  Bedankt voor het artikel.

  • Ja, precies. Het staat niet los van elkaar.

 2. Dank je wel voor het zeer uitgebreide artikel Annemieke. Geeft heel veel inzicht. Zeker zeer interessant voor mensen die stress ervaren ofwel in een burn-out zitten.

 3. Dank je, Jan.

 4. Wat een fantastisch artikel, helder omschreven en ook voor iemand die niet uit deze wereld komt erg toegankelijk om te lezen. En bij tijd en wijle enigszins confronterend

  • Hi Marion, Dank voor je complimenten. En ik hoop echt dat professionals door dit te lezen beter voor zichzelf en elkaar gaan zorgen. We zijn tenslotte niet van elastiek.

 5. Hallo Marion, bedankt voor super uitleg. Het is heel goed te lezen, ook voor mensen die niet in deze problematiek bekend zijn en het geeft veel duidelijkheid van het begrip Burn-out. Iemand die aan Burn-out zit zou daar zeker veel baat bij hebben.

  • Dank je, Erika. Ik hoop dat steeds meer mensen beseffen dat iedereen dit kan overkomen.

 6. Hallo Annemieke, dank voor je goed doorgewerkte artikel. Duidelijk om te lezen. Ook interessant voor anderen, of ze er nu zelf mee te maken hebben of niet.

  • Ja, iedereen zou deze kennis moeten hebben. Dan kunnen we elkaar helpen grenzen te stellen. Dank voor je reactie, Margot.

 7. Ha Annemiek, mooi artikel heb je geschreven. Dank voor het delen en het kunnen gebruiken. Goede weergave vanuit de CSR benadering. Ik werk zelf ook met de stress vragenlijst van CSR en overweeg ook de opleiding bij hen te doen. Wellicht zie ik je op de CSR conferentie op 10 oktober? Hartelijke groet, Sylvia

  • Dank voor je reactie. Ik vermoed dat ik niet naar de conferentie ga. De opleiding is een fijne wetenschappelijke basis in het coachen bij stress en burn-out. Leuk als je die gaat doen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.