Anne Marie zei me aan het einde van een serie coach gesprekken: ‘Wat ik zo fijn vond aan je coaching was dat we niet diep hoefden te graven. Na het eerste jaar van de coachopleiding dacht ik dat coaching altijd zwaar en moeilijk was. Bij jou was dat niet zo. Jij werkt lichter.’

Sinds februari werk ik met een nieuwe coach methodiek. ‘Live the Connection’ (voorheen The LOVE Method). Daarbij is graven in het verleden niet nodig. Ook zoeken naar oorzaken of eindeloos uitpluizen van het probleem hoeft niet meer. De kern is zo gevonden. Zaken worden automatisch door het onderbewuste opgelost. Oude stress, trauma’s, belemmerende overtuigingen, belastende relaties, hinderlijke patronen, ze zijn allemaal razendsnel te transformeren door gebruik te maken van de razende snelheid van het onderbewuste. Waar het bewuste denken 60 jaar nodig heeft om verbindingen te creëren rond bepaalde patronen, gewoontes en gedachten, doet het onderbewuste dat in 1 minuut. In minder dan 5 minuten is honderden jaren aan bewust denkwerk verzet zonder daar veel moeite voor te hoeven doen.
Ik sta verbaasd over de resultaten bij mezelf en anderen met deze nieuwe methode. Het maakt mijn werk nog lichter.

Een voorbeeld van mijn oudste dochter:

Ze werkt sinds een jaar met veel plezier bij Adviestalent. Ze doet interessante projecten bij organisaties in de zorg. Toen ik thuiskwam na vier dagen training in Live The Connection, vertelde mijn man me dat ze al een paar dagen slecht sliep van een project waarin ze veel verantwoordelijkheid heeft gekregen. Ik bel haar op. Ik luister en hoor de stress in haar stem. We doen een paar minuten een verbindingsproces uit ‘Live the Connection’. Dan is ze rustiger. Ze vertelt dat ze niet weet wat de verwachtingen zijn en hoe ze hier mee om moet gaan. Ze heeft de overtuiging ‘Ik moet aan hun verwachtingen voldoen.’ Ik bespreek met haar welke gedachte ze liever zou willen hebben dan deze. We komen op: ‘Wat ik te bieden heb is genoeg.’ We doen ook hier  een verbindingsproces op. Daarna klinkt ze opgelucht. Ik app haar de volgende dag hoe het gaat. Ze appt terug dat ze zich nu in het overleg voor dit project bij de opdrachtgever rustiger voelt dan de vorige keer en dat ze prima geslapen heeft. Haar coachen aan de telefoon heeft misschien 15 minuutjes geduurd.

Op deze foto zie je Vanessa Buitendijk, Projectmanager | ICT CIO Office. Ze staat in de Inktpot, het hoofdgebouw van ProRail. Vanessa zei me na drie gesprekken: ‘Ik ben blij verrast door de verandering die ik heb doorgemaakt. Je hebt bij mij gekozen voor een methodiek die het licht maakt om dingen blijvend te veranderen. Je hebt naar me geluisterd toen ik zei dat ik niet te diep wilde graven om mijn coachdoelen te bereiken. Het project waar ik verantwoordelijk voor ben loopt nog steeds niet goed. Maar ik merk dat ik er nu rustig onder blijf.’

Else Diependael, een uitstekende Live the Connection Coach, heeft mij in contact gebracht met deze methodiek. Lees hier in haar blog wat zij er persoonlijk aan heeft op het gebied van burn-out. Ze is een kei maar haar coachees!

Voor meer informatie over een – nu nog gratis – workshop  Het ABC van ontstressen kijk op www.ontstressen.nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.