15 augustus 2022  |
Supervisie

Supervisie-aanbod

Supervisie. Een aanbod voor je next level

Ben je coach en wil je steun bij je ontwikkeling als coach? Dan volgt hieronder mijn aanbod voor supervisie.

Toen ik begon als coach, 25 jaar geleden, genoot ik van de vrijheid om mijn werk te doen en in te richten zoals me paste. Het vak was nog weinig gereguleerd. Opleidingen tot coach kwamen pas net van de grond. Een soort wilde westen waarin ik kon uitproberen wat bij mij en mijn coachees werkte. Ik hield van het pionieren en de vrijheid.

In de loop der jaren kreeg ik meer behoefte om mijn werk te toetsen aan een gemeenschap van vakgenoten. Deed ik mijn werk wel goed? Kon ik betere resultaten halen bij mijn cliënten? Ik was hier onzeker over.

Ik besloot het te zien als een professionele onzekerheid. Het kon me stimuleren effectiever te worden in mijn werk. Dat was voor mij een belangrijke reden om me aan te melden bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) in 2004. Daar heb ik mijn professionaliteit kunnen toetsen onder andere door het onderschrijven van de Ethische Gedragscode.

Inmiddels ben ik weer jaren verder. Afgelopen mei zijn wij grootouder geworden en dat inspireerde me tot ‘the next level’. Ik wil een volgend niveau toevoegen in mijn werk, zoals er een generatie is bijgekomen in onze familie.

Dit voorjaar kwam er een aanbod via de NOBCO voorbij voor een tweejarige professionalisering tot supervisor van coaches. De supervisor is een extra niveau van begeleiding in de relatie van coach en coachee. Dat past mooi bij mijn volgende stap. Ik wil me het superviseren van coaches eigen maken en werken als supervisor. In mei ben ik aan de opleiding begonnen.

Supervisie biedt dus een extra laag of perspectief in de relatie tussen coach en coachee. Iemand die meekijkt en -denkt. Een supervisor biedt een ruimte voor reflectie, een ruimte om gedachten en gevoelens te onderzoeken. Als een spiegel die je wordt voorgehouden. Een spiegel waarmee we samen bekijken hoe jij je coachee spiegelt.

Komende twee jaar bied ik tegen sterk gereduceerd tarief supervisie aan. Dit aanbod voor coaches is beste bijzonder. Voorlopig geldt het tarief van € 50 exclusief btw per uur. Wees er snel bij, want ik houd een beperkt aantal plekken vrij tegen dit tarief.

Als jij coach bent en hiervoor belangstelling hebt, geef je dan op voor een vrijblijvend gesprek per telefoon 0652441314. We onderzoeken wat supervisie voor jou kan betekenen.

Ik heb als coach 25 jaar ervaring en kijk met je mee over je schouder hoe jij je coachees begeleidt. Ik help je om in de spiegel te kijken.

Supervisie is een waardevolle manier om je te ontwikkelen als coach. Het is een derde niveau toegevoegd aan de twee niveaus van coach en coachee.  Het gaat over ondersteuning voor je welzijn, je ontwikkeling als coach en hoe je professionele en ethische normen kunt waarborgen.  

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.