13 November 2020  |
Burn-out, Chronische Stress, Herstel, Stress, Stress en werk

Behandelrichtlijnen bij burn-out schieten tekort

Het huidige aanbevolen behandelbeleid van zorgprofessionals bij stressklachten, overspanning en burn-out is te weinig effectief. De nadruk ligt op psychische interventies zoals cognitieve gedragstherapie, het aanleren van stresscoping en snelle activering van de patiënt.

CSR Centrum deed onderzoek naar een psychobiologische aanpak die wel blijkt te werken. De directeur van CSR Centrum, Carolien Hamming schreef er een whitepaper over: ‘Een nieuwe kijk op stress’.  Download de whitepaper, of de samenvatting van de whitepaper.

Ze legt uit hoe de richtlijnen ooit tot stand zijn gekomen en waarin ze tekort schieten. Mensen met overspanning en burn-out worden met het huidige aanbevolen behandelbeleid te weinig effectief begeleid. Hun klachten worden onderschat. Duurzaam herstel loopt vertraging op of wordt zelfs belemmerd.

Een integrale, psychobiologische aanpak bij stressklachten, overspanning en burn-out leidt gemiddeld tot betere resultaten dan een puur psychologische behandeling. Er treedt klachtenvermindering op tot onder de grenswaardes voor stoornissen.

Ben je (stress-)coach of zorgprofessional, dan is deze kennis cruciaal en basaal voor je professionele ontwikkeling. Dus lees dit whitepaper.

Nb: CSR staat voor Chronische Stress Reversal. CSR Centrum bundelt en onderwijst al meer dan 25 jaar kennis op het gebied van stress, overspanning en burn-out.

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.