angst voor tekort
12 January 2017  |
Omgaan met tegenslag

Pech gehad

Een oude man en zijn zoon leefden op een kleine boerderij. Ze bezaten slechts één paard waarmee ze elke dag op het veld werkten. Op een keer liep het paard weg. De dorpelingen kwamen bij de oude man en zeiden: ‘Wat een pech!’  Die antwoordde rustig: ‘Tja, wie zal het zeggen?’ Het paard kwam na enige tijd terug, samen met een kudde wilde paarden. De dorpelingen kwamen weer langs en zeiden: ‘Wat een geluk!’  De oude man zie: ‘Wie zal het zeggen?’ In de dagen daarna hield de zoon zich bezig met het africhten van de nieuwe paarden, waarbij hij zijn been brak. De dorpelingen zeiden: ‘Wat een pech alweer!’ De oude man antwoordde opnieuw: ‘Wie zal het zeggen?’ Toen er oorlog uitbrak werden alle jonge mannen uit het dorp opgeroepen. De zoon echter niet. Tja, wie zal nog zeggen of dat pech of geluk is? (zinnigeverhalen.nl)

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.