2 October 2014  |
Burn-out, Emotional Freedom Technique, Stress en werk

Nu kan ik wel ophouden met coachen

Ik had slechts één echte sessie met hem gehad. Hij voelde zich bezwaard dat hij voor de derde keer een sessie vergeten was. Er was ook zoveel gaande in zijn leven. Maar hij bezwoer me dat hij in die ene sessie zoveel geleerd had dat hij met plezier zijn werkoverleg inging en dat zijn vrouw vond dat hij zoveel rustiger was. Eigenlijk had hij me niet meer nodig. 

Hij is niet de enige die zichzelf na 1 sessie al goed kan helpen. En nu heeft Yvonne Toeset ook nog eens een helder e-book geschreven, voor iedereen gratis beschikbaar, waarmee mensen zichzelf kunnen afhelpen van welk soort stress dan ook: ‘Stressmanagement met EFT’. Het is net enkele weken beschikbaar. Eigenlijk zou ik je er niet over moeten vertellen, want als je het leest, en gaat toepassen en blijft toepassen, dan betekent dat het einde van mijn loopbaan als coach.  

EFT of Emotional Freedom Technique is een kloptechniek die ik sinds acht jaar gebruik. Meer en meer is het mijn geheime wapen voor succes geworden in coachingstrajecten:

  • Het werkt effectief en veilig ook als iemand al (flink) burn-out is.
  • Het is idioot eenvoudig om aan cliënten te leren.
  • Mensen kunnen het zelf toepassen zonder hulp van een professional.
  • Ze hoeven het alleen maar vaak te blijven herhalen.
  • De methode raakt aan het fundament van ons bestaan: We zijn allemaal in wezen okay en liefde waardig.

Een paar voorbeelden van cliënten die lichter gingen leven door EFT:

  • Een man met een angststoornis en burn-out leerde ik te werken met EFT. Hij leerde zichzelf ermee te kalmeren als er paniek opkwam. Hij gaat nu vol vertrouwen dagelijks weer naar zijn werk.
  • Een man die boos was op zijn werkgever en collega’s, zich onrechtvaardig behandeld voelde en onevenredig angstig was als hij ‘s nachts moest werken, werkte trouw met EFT en kon met veel humor complimenten van zijn manager in ontvangst nemen bij het eindgesprek van de coaching: ‘Zie je alle veren die hier liggen?!’
  • Een vrouw kwam er maar niet aan toe om actie te nemen om haar eigen bedrijf goed op te zetten. Ze bleek belast met emoties uit het verleden. Na een aantal EFT-sessies werkt ze rustig aan haar actielijst zonder zichzelf te saboteren.

Waar hebben ze nog een coach voor nodig nu ze zelf hun klachten kunnen wegkloppen?

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.