16 augustus 2013  |
Voelen en mediteren

Alles eens op een rijtje zetten.

Laatst kwam er een nieuwe cliënt langs voor coaching. Hij wilde graag dat ik hem hielp een aantal zaken op een rijtje te zetten. Hij deed een lang verhaal om zijn dilemma’s aan me duidelijk te maken en begon een nog langer verhaal om al zijn afwegingen naar voren te brengen.

Ik onderbrak hem en nodigde hem uit om meer voelend met het onderwerp bezig te zijn. Ik stelde hem af en toe een vraag en gaf hem de ruimte om te zoeken naar woorden om te verwoorden wat hem voorwoordelijk dwarszat. We hebben een zoektocht afgelegd langs verschillende gevoelssensaties.

Hij durfde echt te luisteren en na te gaan in zichzelf wat hij voelde, maar misschien nog niet hardop durfde toe te geven. Misschien wel omdat ik een vreemdeling voor hem was, lukte het hem om zijn schroom voorbij te gaan en uit te spreken wat hij echt zelf wilde. Na een emotionele zoektocht ging hij weg met een paar heldere voornemens om zaken te bespreken met belangrijke anderen in zijn leven en samen met hen tot een volgende stap te komen. Ik bleef ontroert door zijn verhaal achter.

Soms kom je niet verder met je oude kijk op het leven. Je merkt dat je in een kringetje van denken ronddraait. Het helpt je niet meer om ‘de dingen op een rijtje te zetten’. Er is een nieuw perspectief nodig om jezelf te voeden, meer in contact te komen met wat je werkelijk wilt en anders om te gaan met je gevoelens en je manier van zijn.

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.