1 October 2013  |
Mediteren, Stress en werk, Voelen en mediteren

Wat brengt mediteren?

Tim Freke, schrijver van tientallen boeken over spiritualiteit en mystiek: ‘When I am deep awake I find myself ‘loving being’ and ‘being loving”

Mediteren brengt me bij een ervaring van onvoorwaardelijke liefde voor het leven zelf, een gevoel van vreugde en dankbaarheid dat ik besta, wat dat ‘ik’ ook maar is.

Ik word zachter in mijn lijf, wat pijnlijk voelt als ik veel achter de computer werk. Ik voel me optimistischer, en ontdek weer een volgende stap waar ik eerst verward was. En meer verbonden met anderen, vanuit het besef dat we ieder in een eigen verhaal zitten en tegelijkertijd hetzelfde mysterie ondergaan dat ‘leven’ heet.

Ik ervaar meer mildheid en mededogen voor mijn en andermans beperkingen: het gaat er niet om perfect te zijn. Ik geniet meer van kleine dingen zoals de schittering van de najaarszon door de bladeren op het grasveld in mijn achtertuin.

Er zijn simpel samengevat twee opties om te leven en je werk te doen: Vanuit angst of vanuit liefde. Het ene brengt je in een neerwaartse spiraal van hoe je je voelt, het andere in een opwaartse spiraal. Mediteren helpt me bij dat laatste vanuit mededogen voor het eerste.

Wat betekent mediteren voor jou? En voor je werk?

Meer posts

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Wil je weten wanneer ik een nieuw blog post? Geef je op voor mijn mailing.