Tim-FrekeTim Freke: ‘When I am deep awake I find myself ‘loving being’ and ‘being loving”

(Hij komt 11 – 13 oktober naar Nederland om The Mystery Experience te begeleiden. Ik ben erbij!)

 

Mediteren brengt me bij een ervaring van onvoorwaardelijke liefde voor het leven zelf, een gevoel van vreugde en dankbaarheid dat ik besta, wat dat ‘ik’ ook maar is.

Ik word zachter in mijn lijf, wat pijnlijk voelt als ik veel achter de computer werk.

Ik voel me optimistischer, en ontdek weer een volgende stap waar ik eerst verward was.

En meer verbonden met anderen, vanuit het besef dat we ieder in een eigen verhaal zitten en tegelijkertijd hetzelfde mysterie ondergaan dat ‘leven’ heet.

Ik ervaar meer mildheid en mededogen voor mijn en andermans beperkingen: het gaat er niet om perfect te zijn.

Ik geniet meer van kleine dingen zoals de schittering van de najaarszon door de bladeren op het grasveld in mijn achtertuin.

Er zijn simpel samengevat twee opties om te leven en je werk te doen: Vanuit angst of vanuit liefde. Het ene brengt je in een neerwaartse spiraal van hoe je je voelt, het andere in een opwaartse spiraal. Mediteren helpt me bij dat laatste vanuit mededogen voor het eerste.

 

Wat betekent mediteren voor jou? En voor je werk?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

6 Comments
 1. Voor mij werkt het ook goed. Ik doe het minder dan ik nodig heb maar als ik mediteer, voel ik me rustiger daarna, meer geaard, geniet meer, waardeer mezelf en anderen meer. Heel herkenbaar dus wat je schrijft. De blokkades die er waren heffen ook op waardoor het creatieve proces weer kan gaan stromen. Er komen ideeën op gang die die geblokkeerd waren.

  • Dank voor je reactie, Yvonne! Ja, om het creatieve proces te laten stromen werkt mediteren ook goed. Ik ben erg goed in doorzetten, bijvoorbeeld als ik iets wil afmaken achter de computer. Maar ik blokkeer daarmee vaak het creatieve proces en heb het echt nodig om me los te maken door middel van een korte meditatie.

 2. Wat mooi verwoord Annemieke! Ik heb met jou samen de nodige jaren gemediteerd … en de laatste jaren veel te weinig en te onregelmatig … maar de laatste paar maanden weer opgepakt (schoorvoetend) en ik merk dat ik gelijk heel diep erin zak … diep bij mezelf van binnen kom en daardoor veel makkelijker in de mildheid kan blijven die daar is … en de levensvreugde weer van binnenuit naar buiten mee kan nemen. Voor het werk heeft het me tot nu toe heel erg geholpen dicht bij mezelf te blijven in het verwoorden van mijn intenties in de teksten van mijn nieuwe website, mijn blog en mijn nieuwsbrief … wat enorme openheid geeft … en diepe rust van binnen …. en heel veel warmte naar me toebrengt! Ik geniet er enorm van en ga ermee door! Dank je voor de instigatie!

  • Fijn dat je dit deelt! Soms lijkt al dat mediteren er zo weinig toe te doen. En als ik jouw reactie lees, dan weet ik weer waar al die levensvreugde dagelijks vandaan komt.

 3. Mediteren brengt me dagelijks terug naar mijn innerlijke
  tempel van stilte. Daar waar ruimte ontstaat voor verruiming, waar gedachten, emoties en ervaringen stromen.

  Waar ook ruimte is voor zelf onderzoek, voor zowel de lichte als de schaduwkanten. Annemieke heeft mij een groot geschenk gegeven door de inwijding in Awakening your Light Body.

  Stilte, licht en aandacht brengt ons in het hier en nu. In contact met de mensen, de bomen en de dieren. Verbonden met dat wat leven is.
  Annemieke, dank je wel!

  • Hi Dennis, Fijn iets van je te lezen! Ik kan er erg van genieten dat jij uiteindelijk ook light body leraar bent geworden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.