In de zeventien jaar dat ik cliënten coach begin ik het coachingsgesprek meestal met een ontspannings- of concentratieoefening. Ik ontdekte dat de kwaliteit van mijn gesprekken beter werd als ik cliënten zo hielp ‘aan te landen’ in coaching. Het brengt mijn cliënten in een andere staat van zijn, minder mentaal, meer in contact met gevoel en eigen hart. Daardoor kwamen er makkelijker nieuwe inzichten boven en konden cliënten met meer mildheid naar zichzelf kijken. Ik hoefde zelf als coach minder te werken en kon meer laten ontstaan. Ik werk nog steeds op deze manier.
Als coach is het essentieel om je cliënt te begeleiden naar meer diepte in zijn of haar ervaring. Anders heb je weinig toegevoegde waarde. In deze training leer ik je oefeningen die de cliënt helpen om naar binnen te gaan. Je cliënt komt zo tot een nieuwe relatie met zichzelf. Ook voor jezelf als coach is het belangrijk dat je je eigen ervaring kan verdiepen door te werken met concentratie, ontspanning en meditatie. Zo ontstaat er een extra dimensie in het leren van je cliënt (en ook van jezelf).
In deze training leer jij als coach om verschillende ontspannings- en concentratieoefeningen toe te passen die het effect kunnen hebben dat het vervolg van het coachinggesprek makkelijker gaat. Je cliënten gaan vanuit een ander perspectief praten en zijn meer ontspannen en voelend in plaats van mentaal en druk. De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen en hebben (bewezen) diepgaande effecten. Ze komen uit verschillende tradities en benaderingen. Je leert welke oefeningen bij welk soort problematiek van cliënten goede effecten kunnen hebben. Je leert de drempel te overwinnen om met dit soort oefeningen te werken in je coachingsgesprekken.
De opzet tijdens de drie dagen is dat je de oefeningen en meditaties ondergaat en vervolgens dat je ze zelf toepast met een ander groepslid, zodat je vertrouwd raakt met het introduceren en begeleiden van de oefeningen. Je ontvangt de meeste oefeningen op mp3 achteraf thuis, zodat je ze makkelijk voor jezelf kunt herhalen. Als je wilt kun je dergelijke mp3 opnames ook verkopen aan je cliënten, zodat ook die de oefeningen thuis kunnen herhalen.
Verder zal ik je mijn ervaring met de oefeningen overdragen en dat houdt ook in dat ik je leer welke oefeningen bij welke coachproblemen passen. Je krijgt ook inzicht in specifieke gevolgen van bepaalde oefeningen, omdat je de oefening zelf ondergaat en door uitleg van mijn kant.
Deze training is bedoeld voor coaches met ervaring.
Wat ik je te bieden heb:
Ik heb gedurende de afgelopen zeventien jaar met zeer uiteenlopende doelgroepen ervaring opgedaan in het werken met dit soort oefeningen. Van conducteurs en hun leidinggevende in groepen, tot ervaren coaches die zich willen ontwikkelen in meditatie. Ik heb retraites verzorgd voor groepen uit bedrijven waarin we werkten met meditatie. Je kunt veel profijt hebben van mijn ervaring hiermee. Ik ben een ervaren meditatielerares (sinds 2004) in een specifieke methode: Awakening your Light Body en ik ben opgeleid tot yoga docent.
Prijs: € 430 inclusief btw. Het bedrag is inclusief opnames van de meditaties op mp3 zodat je de meditaties thuis kunt herhalen.
Data:: 22, 23 en 24 mei 2013. In Lunteren.
In het Tijdschrift voor Coaching is een artikel van mij verschenen over dit onderwerp: De waarde van meditatieve werkvormen.