Over mij persoonlijk

 

DSC_0551_kleinRond mijn dertigste, toen ik zwanger was en toen mijn dochters 3 jaar waren (het is een tweeling) ben ik overspannen geraakt. Twee keer dus. Binnen enkele jaren tijd.

Ik heb dat een hele nare periode gevonden. Het was naar omdat ik me erg gespannen en emotioneel voelde. Ik had regelmatig huilbuien. En ik voelde me erg kwetsbaar en onzeker.

Het heeft maanden geduurd voor ik weer kon werken. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn oude energie weer terug had. Bovendien heeft het me veel verdriet gedaan dat ik zo weinig energie had om met mijn opgroeiende kinderen op te trekken. Gelukkig konden mijn man en moeder veel van me overnemen.

Uiteindelijk wist ik wat bij mij werkte om te herstellen. Het was voor mij een weg van trial en error. Met hier en daar hulp van een psycholoog. En met veel tijd voor zelfzorg.

Wat mij helpt is om dat werk te doen waar ik echt van houd zodat het me energie geeft.  In een context die bij mij past. Wat ook helpt is mediteren (ook met light body), zingen, humor, zelfcompassie en optrekken met familie en vrienden.

Ik ben meer en meer op individuele basis gaan werken met professionals zodat ik de tijd kon nemen om ze echt zinvol verder te helpen. Want dat is wat me voldoening geeft: Weerklank vinden bij anderen zodat ze zich ontwikkelen (zie mij blog hoe ik hierachter kwam).

Inmiddels zijn mijn dochters de deur uit. Ik zit nu in een serene fase van mijn leven.

Wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ieder heeft zijn eigen innerlijk kompas om te groeien naar een leven met voldoening. Het gaat erom dit kompas te ontdekken en juist toe te passen. Ik gebruik daarvoor in coaching bijvoorbeeld de Motivatieanalyse en de Werkenergieanalyse.

 

Mijn missie

Ik wil graag een lichter leven in de wereld creëren door professionals in organisaties te coachen naar een lichter leven met meer voldoening.

Ik werk vanuit beproefde methodieken die ik grondig beheers.

Want ik vind het leuk om te leren en me te ontwikkelen.

En ik ben graag zorgvuldig.