Wist je dat persoonlijke spiritualiteit beschermt tegen depressie en burn-out? Decennialang onderzoek onder andere van Lisa Miller, psychiater en onderzoekster, heeft dit uitgewezen.

Wat is persoonlijke spiritualiteit dan? Het kan samenvallen met religiositeit, maar niet ieder die religieus ingesteld is, heeft persoonlijke spiritualiteit ontwikkeld. Onderdelen van persoonlijke spiritualiteit zijn bijvoorbeeld mindfulness, meditatie, visualisatie, opmerken van synchroniciteit en innerlijke of goddelijke leiding, opladen aan de natuur, openstaan voor hogere betekenis, een ervaring van gedragen worden en een goed ontwikkeld moreel kompas. Dit zijn elementen die bijdragen aan een ontwaakt bewustzijn.

Persoonlijke spiritualiteit is voor ongeveer 30 procent aangeboren en voor ongeveer 70 % ontwikkeld. Een depressie, trauma of tegenslag kan een aanzet geven voor het ontwikkelen van persoonlijke spiritualiteit. In onze cultuur is het bewust ontwikkelen van een ontwaakt bewustzijn niet een vanzelfsprekende weg. andere culturen en veel religies hebben hun eigen mystieke weg. Maar wat past er bij jou persoonlijk en in deze fase van je leven?

Ik kan samen met je je persoonlijk spiritualiteit onderzoeken en helpen uitdiepen. Het gaat om transformatie en creatie van een lichter leven. Ik gebruik begeleide visualisatie als één van de manieren om je te helpen ontwikkelen.

Een voorbeeld van een thema dat je kunt oppakken tijdens het ontwikkelen van je persoonlijke spiritualiteit:

‘Word een tijdscreator.’ Je leert het geheim van meester worden van je tijd.

Kom jij vaak tijd tekort? Heb je het gevoel dat je te hard moet werken? Verlies je je vaak in alles wat je nog moet doen? Voel je je overweldigd door alle projecten die je op je hebt genomen?

Tijdens coaching onderzoek je hoe jouw overtuigingen (je gedachten en gevoelens) rond het concept ‘Tijd’ hierin een rol spelen. Je gaat die transformeren zodat je je vrij gaat voelen in je tijd. Je wordt een stuk effectiever.

Met deze kennis overstijg je het denken in planningen en planningssystemen. Het geeft je speelruimte en maakt je leven enorm lichter.

Mijn aanpak:

  • Verschillende begeleide meditaties met muziek en klank van mijn stem,
  • Inquiry’s om je innerlijke overtuigingen rond tijd te ontdekken,
  • Een methodiek om een lijst van overtuigingen te transformeren,
  • Een meditatieprogramma dat je parallel aan de gesprekssessies kunt volgen.

Wat ik je niet ga leren is om volgens een bepaald planningssysteem te werken.

Maak tijd om tijd te leren maken.

VIP-dag

Je kunt contact met me opnemen als je wilt onderzoeken of je een persoonlijke retraite wilt van een hele dag. Een VIP-dag voor jezelf in een mooi oord in Nederland. Deze dag zal je nog lang bijblijven op een lichte manier.

 

Het lijkt erop dat ik me terug trek uit de wereld als ik mediteer. Dat navelstaren draagt toch niets bij? Om roofbouw te keren moeten we iets doen! De urgentie is hoog.

Als we willen bijdragen aan een bloeiende, florerende toekomst, en we doen dat vanuit stress en angst, creëren we meer stress en angst. 

Als we ons verbinden met innerlijke rust en harmonie, terwijl we erkennen wat er speelt, kunnen we die harmonie realiseren in ons leven. 

Dus: roofbouw keren we door te mediteren.