open-hartvoor leiders en professionals.


24 tot en met 26 april 2014.
Voor een lichter leven met meer impact.

De meditatiedriedaagse gaat niet door wegens te weinig belangstelling. Wil je in die periode toch graag komen mediteren: Op vrijdag 25 april organiseer ik een meditatie- en transformatiedag: Van Verlichting naar Verdichting. 

 

Tijdens deze drie dagen krijg je tools om:

  • makkelijker stabiel en neutraal te blijven bij emotionele strubbelingen om je heen;
  • je innerlijke rust te vergroten en makkelijker bij jezelf te blijven;
  • meer los te laten en te werken vanuit vertrouwen in plaats van vanuit controle;
  • te werken vanuit meer vriendelijkheid, compassie en mildheid;
  • meer positiviteit in te brengen in je omgeving en waarderend te leven

frederique

Stefanie: ‘De meditatiedriedaagse heeft ertoe bijgedragen om negatieve emoties in positieve emoties om te zetten.’ 

De investering die je doet in jezelf als je mediteert op je hart betaalt zich terug in prettiger relaties met de mensen om je heen en een beter leervermogen met name op het gebied van sociale vaardigheden.

Op een gegeven moment kom je in een opwaartse spiraal terecht waarin je meer en meer positieve gevoelens ervaart. Deze cursus maakt een wereld van verschil hoe je de wereld ervaart en hoe de wereld jou ervaart.

Misschien denk je dat een hele dag mediteren teveel van het goede is? Ik merk dat deelnemers er achter komen dat zo’n dag omvliegt en dat door de begeleiding met stem en muziek, de meditaties makkelijk te doen zijn.

Misschien vind je mediteren moeilijk? Door een aantal dagen langer achter elkaar te mediteren overwin je problemen die horen bij het leren mediteren, zoals ongedurigheid, onrust en frustratie.

Misschien denk je dat je niet zo lang stil kan zitten? We beginnen elk dagdeel met wat dansnummers, yoga of een andere vorm van beweging zodat je lijf na inspanning zich makkelijk ontspant in de meditatie.

Misschien denk je dat je er geen tijd voor hebt? Door het mediteren bouw je rust in jezelf op, waardoor je na deze driedaagse met hernieuwde energie aan het werk kan. Je zult merken dat je meer gedaan krijgt in minder tijd als je eenmaal geregeld mediteert.

Misschien denk je dat het zweverig gedoe is? Soms voelt een meditatie als een warm bad waar je in zweeft en daar lijkt me niets mis mee. De effecten van meditatie zijn tegenwoordig van allerlei kanten onderzocht. Daarvoor kun je mijn artikel lezen ‘Meditatieve werkvormen in coaching’ waarin ik verschillende onderzoeken naar de effecten van mediteren bespreek.

Misschien denk je dat je alert en hyper moet zijn om je werk goed te doen en dat je door te mediteren suf wordt? Om je werk goed te doen is een helder hoofd nodig, en door geregeld te mediteren leer je om op een ontspannen manier aandachtig te zijn. Steeds hyperalert zijn put je onnodig uit en zorgt dat je opgebrand raakt en chaotisch wordt. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Voor wie?

Groepmediterend_2Deze dagen zijn bedoeld voor ieder die op formele of informele wijze leiding geeft, voor ieder die een positieve invloed wil uitoefenen op zijn of haar omgeving en voor professionals als trainers, coaches, adviseurs, interim-professionals, managers, leidinggevenden en  HR(D) professionals. Het is bedoeld voor mensen die al langer mediteren en ook voor beginners in meditatie. Voor ieder die graag lichter wil leven en hierin aanstekelijk wil zijn in het werk.

Annemieke is een toptrainer op haar gebied. Ze straalt licht, rust en liefde uit. Door haar onbevangenheid, open houding en niet-oordelen omarmt ze iedereen met open armen en dat is voelbaar. Met haar stem brengt ze je in andere dimensies.” Lisa Stevens, trainer, coach en loopbaanadviseur vanuit Atalanta. ‘Voor geïnspireerd leven en werken.’

Hoe?

Tijdens de drie dagen van deze workshop ga je in meditatie contact maken met je hart. Zowel met je fysieke hart, als met je energetische hart. Je leert anderen waar te nemen vanuit positiviteit: vanuit vrijheid, speelsheid en ‘gunnen’.

We doen vijf of zes begeleide meditaties/visualisaties per dag, afgewisseld met fysieke oefeningen om je hartcoherentie te versterken. ‘s Middags is er gelegenheid om te wandelen of te rusten tijdens de lunchpauze.

peterOtto

Over Annemieke: ‘Je bent volslagen zonder oordeel, dat is zó mooi aan jou.’ Peter Otto,Coördinator ledenplatform, FloraHolland

‘Mijn complimenten hoe bijzonder zorgvuldig je dit doet. Ik zie dat veel mensen het goed bij je hebben.‘ Jelleke, psychologe.

Annemieke Rozemond: Ik ben Senior Practitioner Coach (NOBCO), sociaal psycholoog en meditatielerares (Opgeleid in Raja Yoga en Light Body). Ik werk met oefeningen die ik persoonlijk doorleefd heb en vertaal veel wetenschappelijke inzichten over meditatie en positief leven naar oefeningen en inzichten voor de deelnemers. In de tijd dat ik een vaste baan had als managementtrainer wilde ik graag dat mensen beter gingen functioneren, maar ging me zelf vaak naar voelen door het werk. Ik raakte er zelfs overspannen van. Door te leren mediteren, merkte ik dat ik stabiel kon blijven bij emotionele strubbeling en meer kon focussen op positieve zaken in het werk. Later merkte ik dat mijn cliënten positief reageerden als het me lukte om mijn hart open te laten zijn. Ze gingen lichter weg, en ik zelf bleef ook opgewekter achter. Deze kwaliteit van zijn wil ik graag overdragen aan andere professionals. Door mijn meditatieopleidingen heb ik geleerd vanuit verruimd bewustzijn met een groep te mediteren.

Praktische informatie.

Data: woensdag 24 tot en met 26 april 2014 10.30 tot 17.30 uur.

Meditatieopnames:


Van alle meditaties worden opnames gemaakt die je na afloop thuisgestuurd krijgt op mp3. Zo kun je thuis de meditaties voor jezelf herhalen en het effect op je innerlijke houding blijven verdiepen.

Locatie: Het Witte Kerkje in Lunteren. Een prachtige gebouw met veel ruimte en een rustige sfeer in het midden van het land.

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 25.

Verblijf: Je kunt zelf overnachtingen in de buurt te regelen. Bijvoorbeeld bij Parkhotel Hugo de Vries op vijf minuten loopafstand.

Prijs: € 397 inclusief lunch, inclusief btw, inclusief mp3 opnames. Betaling op basis van ruil (of deels) is ook mogelijk.

Annuleren: Kosteloze annulering is mogelijk tot een maand voor de driedaagse. Daarna wordt € 75,-annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf 10 april is volledige betaling verschuldigd bij annulering.

Inschrijving:
 Schrijf je hier in. En werk aan een lichter leven. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Schrijf je in

‘De driedaagse heeft me gebracht dat het goed is dingen te laten zijn.
Ik heb minder ‘haast’ gekregen in dat ik het allemaal nu moet weten of doen; het is zoals het is.’ Ine Bimbergen, Coach en trainer