lastigGesprek

 

Een rustgevend cadeau

Geef je op voor mijn nieuwsbrief en ontvang dit gratis online meditatieprogramma speciaal bedoeld voor professionals. Hiermee kun je meer rust en helderheid in je leven brengen.

 

Geef je hier op

 

Het drama waar we als professionals in leven is dat we onder druk staan. We willen de laatste ontwikkelingen bijhouden. We willen voldoen aan de verwachtingen en eisen die er aan ons gesteld worden. En we maken ons zorgen over concurrentie en financiën.

Of je nu een vaste baan hebt of een vrije werker bent, het valt lang niet altijd mee om te voldoen. De oplossing zoeken we vaak in harder werken en meer druk op onszelf. Daardoor draaien we vast in angstig doen, haast en spanning.

Door het vele werken achter een computer vernauwt onze focus van aandacht en bouwen we spanning op wat we vooral merken in hoofd, nek en schouders. We voelen meer irritatie en onzekerheid en merken dat we dat met fanatiek sporten niet kwijtraken. We komen niet meer toe aan reflectie en nagaan wat we echt voelen en verlangen.

Ik weet hoe dat voelt, ik ben er zelf achttien jaar geleden door burn-out geraakt.

De kunst om burn-out te voorkomen en de negatieve spiraal van stress te keren ligt in een andere manier van leven. Door tijd te nemen voor onszelf en door echt voor onszelf te zorgen. Door te leren mediteren bouw je een buffer van innerlijke rust waar je op terug kan vallen als het nodig is.

Als je jezelf ontwikkelt via meditatie vergroot je de kans op:

 • Creatieve invallen en inzichten.
 • Meer contact met je emoties en ze makkelijker loslaten.
 • Makkelijker inslapen en dieper slapen.
 • Je rustiger en kalmer voelen.
 • Beter je prioriteiten zien.
 • Beter weten wat je echt wilt en verlangt.
 • Loskomen van het werk.
 • Inzichten in problemen waar je mee worstelt.
 • Bezield leven.

IMG_0018

Jammer genoeg lukt het mensen vaak niet om te gaan zitten mediteren. Er is een innerlijke onrust, als een heftige wind, die maar niet wil gaan liggen ook al zitten we stil.

 

Misschien vind je mediteren moeilijk? Door een periode geregeld de tijd te nemen voor meditatie geef je jezelf de kans om problemen te overwinnen die horen bij het leren mediteren, zoals ongedurigheid, onrust en frustratie.

Misschien ben je te onrustig om te mediteren? Als ongeoefende kan je de onweerstaanbare neiging overvallen om op te staan en iets te gaan doen vanuit een moeilijk te doorbreken onrust.  De meditaties die ik geef zijn meestal met harmoniserende muziek zodat je denken eerder tot rust komt.

Misschien vind je mediteren vervelend? Ik begeleid de meditaties zodat je aandacht iets heeft om op te focussen. Dat maakt het mediteren aangenamer dan ‘gewoon’ stil gaan zitten en afwachten tot je rustiger wordt.

Misschien denk je dat je er geen tijd voor hebt? Door het mediteren bouw je rust in jezelf op, waardoor je met hernieuwde energie aan het werk kan. Je zult merken dat je meer gedaan krijgt in minder tijd als je eenmaal geregeld mediteert.

Misschien denk je dat het zweverig gedoe is? Soms voelt een meditatie als een warm bad waar je in zweeft en daar lijkt me niets mis mee. De positieve effecten van meditatie zijn in vele onderzoeken bewezen. Daarvoor kun je mijn artikel lezen ‘Meditatieve werkvormen in coaching’ waarin ik verschillende onderzoeken naar de effecten van mediteren bespreek.

Misschien denk je dat je alert en hyper moet zijn om je werk goed te doen en dat je door te mediteren suf wordt? Om je werk goed te doen is een helder hoofd nodig, en door geregeld te mediteren leer je om op een ontspannen manier aandachtig te zijn. Steeds hyperalert zijn put je onnodig uit en zorgt dat je opgebrand raakt en chaotisch wordt. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Geef je op voor dit rustgevende cadeau: Een gratis online meditatieprogramma voor professionals.

Geef je hier op

Je ontvangt een serie van drie mails de komende week met telkens een gratis meditatieopname.

Als je door blijft gaan zonder te mediteren of rustmomenten:

 • Zal je eerder en langer de neiging hebben je zorgen te maken.
 • Of eerder angstig worden.
 • Je eerder ‘druk’ en gestrest voelen.
 • Sneller geïrriteerd raken.
 • De kans lopen in een neergaande spiraal te komen die tot burn-out kan leiden.
 • Kortom: Je komt moeilijk los van een gespannen en haastige houding van ‘doen-doen-doen’.

Ik gun je dat je in een modus van ontspanning en vriendelijkheid naar jezelf komt, zodat je bezield en levendig je werk kan doen. Vandaar dit rustgevende cadeau.

* Ontvang regelmatig mijn nieuwsbrief over waarderend werken, meditatie en leven vanuit voldoening en bezieling.