Silhouette von Flchtlingen - Vektor‘Ik heb me opgegeven als vrijwilliger bij vluchtelingenwerk. Ik wil graag iets doen voor de vluchtelingen. En jij?’ Vroeg een vriendin me. ‘Nee, ik heb me niet opgegeven. En ik ga het ook niet doen.’

Haar vraag bleef me bij. De vluchtelingensituatie gaat me aan het hart. Maar wat kon ik doen? Ik ben al onbetaald betrokken bij allerlei projecten. Zoals op studiebeursdagen in het land om het motivatieonderzoek (volgens SIMA) bij jongeren onder de aandacht te brengen zodat ze een gefundeerde studiekeuze kunnen maken. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd. Zucht.

Maar wacht eens even. Eén zo’n project is de Landelijke EFT dag van 7 november. Daar leer ik als vrijwilliger mensen EFT aan in Hilversum. De deelnemers kunnen geld geven aan Project Light. Dat geld wordt gebruikt om mensen in oorlogsgebieden te helpen herstellen van gewelddadige gebeurtenissen. Als een klein schakeltje in een groter geheel draag ik dan wel degelijk bij.

En jij? Doe jij al iets voor vluchtelingen of slachtoffers van oorlogsgeweld? Wil je een bijdrage leveren door 7 november mee te doen en een klein bedrag te betalen als gift voor Project Light? En daarmee te werken aan het verlichten van je eigen stress en de oorlogstrauma’s van anderen?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.