Over mij persoonlijk

NOBCO | EMCC Senior Practitioner Coach, Sociaal Psycholoog, CSR-stresscoach®, Motivatiespecialist®,  gecertificeerd HSP-coach.

Ik help roofbouw keren bij hoog opgeleiden. Ik help je om je natuurlijke motivatie en innerlijk kompas te vinden, zodat je vanuit een gezonde morele ambitie roofbouw kunt helpen keren in de samenleving. Dat is wat werkelijk vervulling geeft. 

Rond mijn dertigste, toen ik zwanger was en later toen mijn dochters 3 jaar waren (ja, het is een tweeling) ben ik overspannen geraakt. Twee keer dus. Binnen enkele jaren tijd. Teveel chronische stress.

Ik heb dat een hele nare periode gevonden. Het was naar omdat ik me erg gespannen en emotioneel voelde. Ik had regelmatig huilbuien. En ik voelde me erg kwetsbaar en onzeker. Ik kon zaken niet meer overzien en kon geen besluiten meer nemen. Fysiek gespannen, emotioneel en mentaal uitgeput.

Het heeft maanden geduurd voor ik weer kon werken. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn oude energie weer terug had.

Met hulp van anderen en door veel zelfreflectie heb ik kunnen achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. Ik heb een hoge gevoeligheid (HSP) en een introverte (ambiverte) natuur. Dat betekent dat ik gevoeliger ben dan de gemiddelde persoon voor stress op momenten dat ik niet naar mijn innerlijk kompas luister. En dat heb ik in die periode onvoldoende gedaan.

Ik heb er veel van geleerd. Uiteindelijk wist ik wat bij mij werkte om te herstellen. Het was voor mij een weg van vallen en opstaan. Met hier en daar hulp van een psycholoog, leraar of coach. Met veel tijd voor zelfzorg. Uiteindelijk ben ik veerkrachtiger geworden door deze ervaring.

Wat mij helpt is om dat werk te doen waar ik echt van houd zodat het me energie geeft. In een context die bij mij past. Werk waarin ik een bijdrage kan leveren die er toe doet. Vanuit morele ambitie. Wat ook bij mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing hoort is persoonlijke spiritualiteit, mediteren (ook met light body), zingen, humor, tijd voor mezelf, tijd voor lezen en schrijven en tijd voor optrekken met familie en vrienden. Zorg voor mijn innerlijke rust staat bovenaan, want ik weet hoe stress mijn denken en besluitvaardigheid kan overschaduwen.

Ik ben meer en meer op individuele basis gaan werken met hoog opgeleide professionals zodat ik de tijd kan nemen om ze zinvol verder te helpen. Dit is wat me voldoening geeft: Weerklank vinden bij anderen zodat ze zich ontwikkelen (zie mij blog hoe ik hierachter kwam). Duurzaamheid en sociale betrokkenheid zijn belangrijk voor me. Mijn bijdrage daarin is om mensen te begeleiden naar een passende positie van invloed om roofbouw in de samenleving te keren via het MotivatieKompas®.

Ik help roofbouw keren bij hoog opgeleiden zodat die vanuit een gezonde morele ambitie roofbouw kunnen keren in de samenleving. Dat is wat werkelijk vervulling geeft.

Inmiddels zijn mijn dochters de deur uit. Ze volgen hun eigen professionele pad. Lees hier hoe mijn dochter Nanne daartoe gekomen is door haar Motivatiepatroon te onderzoeken bij Anton Philips. Sinds 10 mei 2022 ben ik oma van Philine, de dochter van mijn andere dochter, Jolijn. Op maandagmorgen wandel ik graag met haar naar mijn moeder in het verpleeghuis om van elkaars gezelschap te genieten.

Wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ieder heeft zijn eigen innerlijke architectuur en de bijbehorende gebruiksaanwijzing. Het is levenskunst om die te ontdekken en daarnaar te leven en vanuit veerkracht een bijdrage te leveren.

Ervaring van een coachee

Waaraan merk je dat je veranderd bent?

Ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd, ik raak niet te snel in paniek en als ik toch mijzelf dreig te verliezen heb ik hele handige tips mee gekregen. Ik ben milder geworden voor mijzelf en daarom ook voor anderen. Mijn communicatie is meer open en transparant. Het maakt het leven echt lichter.

Annemieke prikt door de aan de oppervlakte liggende problematiek heen. Zij gaat op zoek naar de rootcause en pakt die aan. Dat vind ik heel knap en ontzettend zinvol.

Annemieke is een hele integere coach, dat moet natuurlijk elke coach zijn. Maar ze laat je echt op je gemak voelen. Ik voelde me altijd een stukje lichter als ik bij haar vertrok en dat is heel fijn.                                           

Hoe is je totaaloordeel over het coachingstraject?      Een 10           

Wachttijd

Er is momenteel geen wachttijd.

Lichter werken

Ik wil graag een lichter leven in de wereld creëren door professionals in organisaties te coachen naar een lichter leven met meer voldoening.

Ik werk vanuit beproefde methodieken die ik grondig beheers.

Want ik vind het leuk om te leren en me te ontwikkelen.

Ik ben graag zorgvuldig. En ik houd van spel.

CSR Partner

Ik ben Partner van CSR Centrum®  (Centrum voor Chronische Stress Reversal) geregistreerd sinds 2009. Ik ben licentienemer van het kwaliteitskeurmerk Erkende CSR®-coaching: Preventie en curatie bij stress.

MotivatieKompas® opstellen

Lees meer over het motivatieonderzoek bij job crafting, loopbaanonderzoek en stress op mijn website.

Ik ben partner bij Motivation Leaders. Ik ben gecertificeerd tot Motivatiespecialist®.

NOBCO en Supervisie

Ik ben NOBCO | EMCC Senior Practitioner Coach (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), daar geregistreerd sinds 9 september 2003.

nobco-logo2016EIA-03

Vanaf mei 2022 volg ik een tweejarige opleiding tot supervisor via de NOBCO. Bij Tom Battye Coaching. Ik verdiep me met deze opleiding in het superviseren van coaches. Daarvoor is het nodig dat ik veel praktijkuren maak. De komende twee jaar kun je, als je aangesloten bent bij de NOBCO, gebruik maken van mijn supervisie voor het aantrekkelijke aanbod van € 50 per uur exclusief btw.

 

Werkplek

Je kunt bij mij terecht op locaties van onder andere het Coachhuis in Hilversum en Utrecht (Vlakbij het Centraal Station). Ik coach ook via een online logboek en/of via videocoaching.

Contact

Als je geïnteresseerd bent in een coachtraject en meer wilt weten, stuur dan een e-mail of bel me: annemieke@rozemondcoaching.nl of 0652441314.  Ik neem dan contact met je op.

Annemieke Rozemond, Rozemond Coaching, Voor een lichter leven met meer impact.

Neuweg 447 1215 JC Hilversum | BTW: 145861636B01 KVK: 32064560

Ethisch handelen

Werken met mensen vraagt om een veilige omgeving. Voor mij staan daarbij vertrouwen en integriteit bovenaan. Om deze voorwaarden op professioneel niveau te kunnen waarborgen, werk ik volgens de ethische code van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

De codes kun je hier downloaden:

De Internationale Ethische Code voor Coaches en Mentors (NOBCO/EMCC).

Het klachtenregelement van de NOBCO kun je hier vinden.

Privacy verklaring

Ik werk volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Concreet kun je dit nalezen in mijn privacy verklaring.

Publicaties

Meditatieve werkvormen in Coaching (Tijdschrift voor Coaching) Kennis van stressfysiologie helpt burn-out vooorkomen en eerder te herstellen Kerntransformatie Ervaringen van een coach Kerntransformatie (Artikel in Leren in Ontwikkeling) Het transformeren van overtuigingen Talloze blogs te vinden op deze website.

Als je meer details wilt weten volgt hier mijn CV:

 • Zelfstandig trainer, coach en meditatielerares sinds 1997.
 • Daarvoor zeven jaar managementtrainer bij NS.
 • Van 2005 tot 2020 was ik als coachprofessional gelieerd aan CoachNetwerk.
 • Vier jaar freelance docent bij Alba Academie beroepsopleiding tot coach.
 • van 2011 – 2019 verzorgde ik een training Kerntransformatie in de opleiding tot Bezielingscoach bij Hoogendijk Coaching en Opleiding.
 • Doctoraal sociale psychologie (training en opleiding) 1984-1989.
 • Opleiding tot Motivatiespecialist bij  de stichting Emergo in 2013.
 • Ik ben gekwalificeerd CSR-coach® sinds 2009. Opgeleid bij het CSR® Centrum. (CSR® staat voor Chronische Stress Reversal)
 • Gecertificeerd in het werken met Baron Emotional Quotiënt Inventory (EQ)  in 2007 bij Theo Bögels van PEN Pscyhodiagnostics, hernieuwd in 2017.
 • Light Body meditatielerares opgeleid bij en verbonden aan LuminEssence. Mijn meest favoriete vorm van meditatie tot op de dag van vandaag.
 • Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van coachingsvaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van focussing (bij René Maas) en NLP.
 • Een opleiding tot yoga-docent (Raja yoga).
 • Certificering in het werken met RET (Rational Emotive Therapy) 1994 bij Schouten & Nelissen
 • Opleiding Enneagram-interview bij Michael Welsby in 1999
 • Training in faciliteren met Appreciative Inquiry (waarderend werken) in organisaties bij Instituut voor Interventiekunde in 2010, Basiscursus, grootschalige interventies, visie- en strategie-ontwikkeling.
 • Advacend EFT practitioner (Emotional Freedom Technique) level 1 & 2 & 3. Behaald bij EQ Libre.
 • Training Inquiry Based Stress Reduction (The Work), Basis en vervolgcursus bij drs. MarieOdiel van Rhijn, psychotherapeut. 2015
 • Training Mentaliserend Coachen bij Het Balkon, maart 2016.
 • Training werken met de werkenergieanalyse in 2015.
 • Kernmodule Live the Connection in februari 2018.
 • Vervolgtrainingen in Live the Connection: Familie en Communicatie in oktober 2018. Grensoverschrijding in 2020.
 • Training tot Ontstress Teacher bij Live The Connection, voorjaar 2019.
 • Basismodule E-coaching bij het Europees Instituut de Baak, voorjaar 2021. (certificaat)
 • Gestart met een tweejarige Opleiding tot Supervisor van Coaches via de NOBCO in mei 2022. Bij Tom Battye coaching.

I can coach you in English if you prefer.