Over mij persoonlijk

Rond mijn dertigste, toen ik zwanger was en later toen mijn dochters 3 jaar waren (ja, het is een tweeling) ben ik overspannen geraakt. Twee keer dus. Binnen enkele jaren tijd. Teveel chronische stress.

Ik heb dat een hele nare periode gevonden. Het was naar omdat ik me erg gespannen en emotioneel voelde. Ik had regelmatig huilbuien. En ik voelde me erg kwetsbaar en onzeker. Ik kon zaken niet meer overzien en kon geen besluiten meer nemen.

Het heeft maanden geduurd voor ik weer kon werken. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn oude energie weer terug had. Bovendien heeft het me veel verdriet gedaan dat ik zo weinig energie had om met mijn opgroeiende kinderen op te trekken. Gelukkig konden mijn man en moeder veel van me overnemen.

Met hulp van anderen en door veel zelfreflectie heb ik kunnen achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. Ik heb een hoge gevoeligheid (HSP) en een introverte (ambiverte) natuur. Dat betekent dat ik gevoeliger ben dan de gemiddelde persoon voor stress op momenten dat ik niet naar mijn innerlijke stem luister. En dat heb ik in die periode onvoldoende gedaan.

Ik heb er veel van geleerd. Uiteindelijk wist ik wat bij mij werkte om te herstellen. Het was voor mij een weg van vallen en opstaan. Met hier en daar hulp van een psycholoog, leraar of coach. Met veel tijd voor zelfzorg.

Wat mij helpt is om dat werk te doen waar ik echt van houd zodat het me energie geeft. In een context die bij mij past. Werk waarin ik een bijdrage kan leveren die er toe doet. Wat ook bij mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing hoort is mediteren (ook met light body), zingen, humor, tijd voor mezelf, tijd voor lezen en schrijven en tijd voor optrekken met familie en vrienden. Zorg voor mijn innerlijke rust staat bovenaan, want ik weet hoe stress mijn denken en besluitvaardigheid kan overschaduwen.

Ik ben meer en meer op individuele basis gaan werken met inhoudelijke, hoog opgeleide professionals zodat ik de tijd kon nemen om ze zinvol verder te helpen. Want dat is wat me voldoening geeft: Weerklank vinden bij anderen zodat ze zich ontwikkelen (zie mij blog hoe ik hierachter kwam).

Inmiddels zijn mijn dochters de deur uit. Ze volgen hun eigen professionele pad. Lees hier hoe mijn dochter Nanne daartoe gekomen is door haar Motivatiepatroon te onderzoeken bij Anton Philips.

Ik zit nu in een serene fase van mijn leven. Wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ieder heeft zijn eigen innerlijke architectuur en de bijbehorende gebruiksaanwijzing. Het is levenskunst om die te ontdekken en daarnaar te leven.

Ervaring van een coachee

Waaraan merk je dat je veranderd bent?

Ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd, ik raak niet te snel in paniek en als ik toch mijzelf dreig te verliezen heb ik hele handige tips mee gekregen. Ik ben milder geworden voor mijzelf en daarom ook voor anderen. Mijn communicatie is meer open en transparant. Het maakt het leven echt lichter.

Annemieke prikt door de aan de oppervlakte liggende problematiek heen. Zij gaat op zoek naar de rootcause en pakt die aan. Dat vind ik heel knap en ontzettend zinvol.

Annemieke is een hele integere coach, dat moet natuurlijk elke coach zijn. Maar ze laat je echt op je gemak voelen. Ik voelde me altijd een stukje lichter als ik bij haar vertrok en dat is heel fijn.                                           

Hoe is je totaaloordeel over het coachingstraject?      Een 10           

Wachttijd

Er is momenteel geen wachttijd.

Lichter werken

Ik wil graag een lichter leven in de wereld creëren door professionals in organisaties te coachen naar een lichter leven met meer voldoening.

Ik werk vanuit beproefde methodieken die ik grondig beheers.

Want ik vind het leuk om te leren en me te ontwikkelen.

Ik ben graag zorgvuldig. En ik houd van spel.

CV

 • Zelfstandig trainer, coach en meditatielerares sinds 1997.
 • Daarvoor zeven jaar managementtrainer bij NS.
 • Van 2005 tot 2020 was ik als coachprofessional gelieerd aan CoachNetwerk.
 • Vier jaar freelance docent bij Alba Academie beroepsopleiding tot coach.
 • van 2011 – 2019 verzorgde ik een training Kerntransformatie in de opleiding tot Bezielingscoach bij Hoogendijk Coaching en Opleiding.
 • Doctoraal sociale psychologie (training en opleiding) 1984-1989.
 • nobco-logo2016EIA-03NOBCO | EMCC Senior Practitioner Coach (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), daar geregistreerd sinds 9 september 2003.
 • Opleiding tot Motivatiespecialist bij  de stichting Emergo in 2013.csr
 • Ik ben Partner van CSR Centrum®  (Centrum voor Chronische Stress Reversal) geregistreerd sinds 2009. Ik ben licentienemer van het kwaliteitskeurmerk Erkende CSR®-coaching: Preventie en curatie bij stress.
 • Gecertificeerd in het werken met Baron Emotional Quotiënt Inventory (EQ)  in 2007 bij Theo Bögels van PEN Pscyhodiagnostics, hernieuwd in 2017.
 • Light Body meditatielerares opgeleid bij en verbonden aan LuminEssence. Mijn meest favoriete vorm van meditatie tot op de dag van vandaag.
 • Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van coachingsvaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van focussing (bij René Maas) en NLP.
 • Een opleiding tot yoga-docent (Raja yoga).
 • Certificering in het werken met RET (Rational Emotive Therapy) 1994 bij Schouten & Nelissen
 • Opleiding Enneagram-interview bij Michael Welsby in 1999
 • Training in faciliteren met Appreciative Inquiry (waarderend werken) in organisaties bij Instituut voor Interventiekunde in 2010, Basiscursus, grootschalige interventies, visie- en strategie-ontwikkeling.
 • Advacend EFT practitioner (Emotional Freedom Technique) level 1 & 2 & 3. Behaald bij EQ Libre.
 • Training Inquiry Based Stress Reduction (The Work), Basis en vervolgcursus bij drs. MarieOdiel van Rhijn, psychotherapeut. 2015
 • Training Mentaliserend Coachen bij Het Balkon, maart 2016.
 • Training werken met de werkenergieanalyse in 2015.
 • Kernmodule Live the Connection in februari 2018.
 • Vervolgtrainingen in Live the Connection: Familie en Communicatie in oktober 2018. Grensoverschrijding in 2020.
 • Training tot Ontstress Teacher bij Live The Connection, voorjaar 2019.
 • Basismodule E-coaching bij het Europees Instituut de Baak, voorjaar 2021. (certificaat)

I can coach you in English if you prefer.

 

MotivatieKompas® opstellen

Lees meer over het motivatieonderzoek bij job crafting, loopbaanonderzoek en stress op mijn website.

Ik ben partner bij Motivation Leaders.

Werkplek

Je kunt bij mij terecht op locaties van onder andere het Coachhuis in Hilversum en Utrecht (Vlakbij het Centraal Station). Ik coach ook via een online logboek en/of via videocoaching.

Contact

Als je geïnteresseerd bent in een coachtraject en meer wilt weten, stuur dan een e-mail of bel me: annemieke@rozemondcoaching.nl of 0652441314.  Ik neem dan contact met je op.

Annemieke Rozemond, Rozemond Coaching, Voor een lichter leven met meer impact.

Neuweg 447 1215 JC Hilversum | BTW: 145861636B01 KVK: 32064560

Ethisch handelen

Werken met mensen vraagt om een veilige omgeving. Voor mij staan daarbij vertrouwen en integriteit bovenaan. Om deze voorwaarden op professioneel niveau te kunnen waarborgen, werk ik volgens de ethische codes van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

De codes kun je hier downloaden:

De Internationale Ethische Code voor Coaches en Mentors (NOBCO/EMCC).

Het klachtenregelement van de NOBCO kun je hier vinden.

Privacy verklaring

Ik werk volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Concreet kun je dit nalezen in mijn privacy verklaring.

Publicaties

Meditatieve werkvormen in Coaching (Tijdschrift voor Coaching) Kennis van stressfysiologie helpt burn-out vooorkomen en eerder te herstellen Kerntransformatie Ervaringen van een coach Kerntransformatie (Artikel in Leren in Ontwikkeling) Het transformeren van overtuigingen Talloze blogs te vinden op deze website.